Ενημερωτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ο σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ξάνθης. Καλεσμένοι στην εκδήλωση αυτή ήταν οι Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας, καθώς επίσης και οι πρόεδροι των συλλόγων και κηδεμόνων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Βασίλης Χαραλαμπίδης, Νομικός και μέλος του συλλόγου μας . Ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στους σκοπούς ιδρύσεως του συλλόγου μας, με βάση το καταστατικό. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός του συλλόγου είναι η πνευματική εξύψωση, η ανέλιξη, η κοινωνική αναγνώριση και η καταξίωση της προσφοράς και του έργου των μελών του με μέσο την διοργάνωση ενημερωτικών, επιμορφωτικών και συνεργατικών δράσεων σε θέματα Ρομποτικής, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του συλλόγου κα Μαρία Γκαγκώνη και ο εκπαιδευτικός και προπονητής των ολυμπιονικών ρομποτικής κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης. Ακολούθησε ενημέρωση σχετική με τις εκπαιδευτικές δράσεις του συλλόγου πάνω στη Ρομποτική, από τον κ. Ανέστη Μαυρίδη, στα Μαθηματικά από την κα Γεσθημανή Στεφανίδου και την Φυσική από την κα Παρωτίδου Χριστίνα.

Τέλος ο κ. Ηλιάδης Νεκτάριος αναφέρθηκε στον όρο STEM και τη βαρύτητα που έχει στις σύγχρονες διδακτικές μεθόδους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαντήσεις στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και με γενική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προτεινόμενες εκπαιδευτικές δράσεις.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή:


Ενημέρωση Σχολείων - Εμπορικό Επιμελητήριο