Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής οι RoboSpecialists

Με τα «χρυσά» εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Ινδίας το Νέο Δελχί επέστρεψαν από την Αθήνα η ομάδα Δημοτικού «filONEs» του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης και οι ομάδες ποδοσφαίρου «RoboSpecialists» και «RoboMasters», που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που διεξήχθη στην Σχολή Μωραϊτη, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση τους για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί απο 25 έως και 27 Νοεμβρίου του 2016.

Οι «filONEs», από τον νεοσύστατο Σύλλογο Ρομποτικής Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Δημοτικού στο 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη, κατάφεραν να βγουν δεύτεροι στο Πανελλήνιο και να πάρουν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την ομάδα των λιλιπούτειων αποτελούν οι Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης και Αλέξανδρος Πανταζίδης ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης

Οι δύο κορυφαίοι στην κατηγορία ποδοσφαίρου στο 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη ήταν αυτοί που μοιράστηκαν και την κορυφή στο Πανελλήνιο εξασφαλίζοντας και οι δύο παρουσία στην Ολυμπιάδα. Αυτή την φορά αντιστράφηκαν οι θέσεις με τους «RoboMasters» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και τους «RoboSpecialists» την δεύτερη θέση.

Την ομάδα των «RoboMasters» αποτελούν οι Ελευθέριο Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη, ενώ οι «RoboSpecialists» αποτελούνται απο τους Αλέξανδρο Πανταζίδη, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου. Και οι δύο ομάδες έχουν ως προπονητή τον καθηγητή πληροφορικής κ. Αθανάσιο Μπαλαφούτη.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά σε όλους τους μαθητές για την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία τους, φυσικά στους δασκάλους τους αλλά και στον σύλλογο «Ρομποτικής Μαθηματικών, Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης» που δημιουργήθηκε με σκοπό η περσινή επιτυχία των «RoboSpecialists» να έχει και συνέχεια, και ήδη αυτό συμβαίνει με την Ξάνθη αλλά και γενικότερα την Θράκη να έχει τριπλή παρουσία σε Ολυμπιάδα!

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το διαγωνισμό:


Τελικός 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής WRO