3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής WRO Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη. Το απόγευμα του Σαββάτου το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Ασπίδας γέμισε μικρούς ρομποτιστές, χιλιάδες κομμάτια Lego, γονείς και συγγενείς των μαθητών, ελπίδες αλλά και αγωνία. Τα ειδικά κουτιά-εργαλειοθήκες με τα κομμάτια έμοιαζαν χαοτικά, αλλά στα χέρια των μαθητών άρχισαν σταδιακά αν παίρνουν μορφή και να μεταμορφώνονται στα ρομπότ που θα προγραμμάτιζαν για τον αγώνα τους.

Η ζέστη στον χώρο του Σταδίου δεν πτόησε τους μαθητές, που επιδόθηκαν για ώρες με μεγάλο ζήλο, άγχος αλλά και άμιλλα στην κατασκευή και τον προγραμματισμό των ρομπότ τους, ανακαλώντας όσα έμαθαν τους προηγούμενους μήνες από τους προπονητές τους.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε μια επίδειξη από την ομάδα των Ολυμπιονικών και των δικών τους ρομπότ-ποδοσφαιριστών, ενώ στον αγώνα που ακολούθησε ανάμεσα στους Robospecialists και τους RoboMasters από το 1ο ΓΕΛ, νικητές αναδείχθηκαν οι πρώτοι με σκορ 7-2.

Στον μαθητικό διαγωνισμό της κατηγορίας Δημοτικού, συμμετείχαν συνολικά 7 ομάδες, από το σύλλογό μας, το Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής και το Δημοτικό Σχολείο Άξιον.

Στην κατηγορία Δημοτικού (Regular) πήραν : 1η θέση filONEs ( Αλέξανδρος Πανταζίδης, Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης ) από τον Σύλλογο Ρομποτικής με προπονητή της ομάδος τον Πανταζίδη Παναγιώτη, 2η θέση RoboΤριδυμούλες ( Κυλίτση Αργυρώ, Μπαλαφούτη Μαρία, Χατζηκυριάκου Χριστίνα ) και 3η θέση RoboΤιούστερ ( Ζευκίδης Παναγιώτης, Χόμκο Ντεφνέ, Παπαδοπούλου Όλγα-Μαρία ) από το Κοινωνικό Κέντρο Σ.Χαλιορής με προπονητή των ομάδων τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη. Στην κατηγορία Football 1η θέση “RoboSpecialists” (Αλέξανδρος Πανταζίδης, Παρασκευόπουλος Δημήτριος, Χασάνογλου Σονέρ) και 2η θέση RoboMasters (Ελευθέριος Γιαγκίδης, Ιωσήφ Μποκουράκης, Παναγιώτης Βαρδάρης) από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης με προπονητή των ομάδων τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη.

Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές (Δήμος Ξάνθης, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΣΕΚΕ ΑΕ, WROHellas), τους χορηγούς μας, καθώς και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση.

Ευχόμαστε στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας καλή επιτυχία στους Τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το διαγωνισμό:


3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής ΑΜΘ