Προφίλ

Οι RoboSpecialists δημιουργήθηκαν μετά την τεράστια επιτυχία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, να κατακτήσουν το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ το Νοέμβριο του 2015.

Η επιτυχία αυτή για όλους εμάς που τη ζήσαμε εκ των έσω, εκτός από τη μεγάλη χαρά και τις δυνατές συγκινήσεις που μας προσέφερε, έβαλε στην πλάτη μας και ένα βαρύ φορτίο. Ότι δεν πρέπει να αποτελέσει ένα τυχαίο γεγονός που σαν πυροτέχνημα θα φωτίσει για λίγο όμορφα την καθημερινότητά μας και μετά θα εξαφανιστεί, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα ώστε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να ζήσουν αντίστοιχες εμπειρίες.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα του συλλόγου, που στόχο έχει όχι απλά να αποτελέσει μια εναλλακτική εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα συμπληρώνει με “γνώσεις” τα κενά που υπάρχουν στη στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά να γίνει ένα στέκι, ένας φιλικός χώρος, όπου νέοι άνθρωποι θα έρχονται εκεί όχι μόνο για να παρακολουθούν μαθήματα, αλλά και, να χαίρονται, να παίζουν, να κοινωνικοποιούνται και γενικά θα λέγαμε να αξιοποιούν το ελεύθερό τους χρόνο δημιουργικά.

Οι Robospecialists λοιπόν, είναι ένας εκπαιδευτικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία και τα μαθηματικά (STEM – Science, Technology, Education, Mathemantics). Eπισήμως ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2015, σύμφωνα με την διαταγή με αριθμό 53/24/12/2015 του Ειρηνοδικείου Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους διδακτικής στο χώρο των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών, θέλουμε να προσφέρουμε στα νέα παιδιά εκτός από νέες γνώσεις και ένα γόνιμο χώρο ψυχαγωγίας.

Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν μαθητές από την πρώτη τάξη του Δημοτικού μέχρι το Λύκειο αλλά και φοιτητές. Επιπλέον, στηρίζοντας το θεσμό της “δια βίου μάθησης”, επιθυμούμε να εντάξουμε στους κόλπους του συλλόγου και συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τις επιστήμες και την τεχνολογία γενικότερα.