Επιστημονική και Εκπαιδευτική Ομάδα

Επιστημονικοί και Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι

Νικόλαος Σαζακλίδης
Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. Ασχολείται ερευνητικά με θέματα διδακτικής, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση και την παιγνιώδη μάθηση. Το 2012 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας με βραβείο «καινοτομίας και αριστείας στην εκπαίδευση». Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής θεματικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κριτής εργασιών επιστημονικών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ως επικεφαλής κριτής των περιφερειακών αγώνων Ρομποτικής Α.ΜΑ.Θ. της WRO Hellas και ως ο πρώτος Έλληνας διεθνής κριτής ειδικών βραβείων του παγκόσμιου πρωταθλήματος First Global Ρομποτικής στην Ουάσιγκτον το 2017.

Διδάσκοντες στα Τμήματα Ρομποτικής

Δημήτριος Κουρτίδης
Σπούδασε Πληροφορική στο Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Δικτυακά Συστήματα. Διαθέτει παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, σε Δημόσια ΙΕΚ και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Δ.Π.Θ. Ήταν προπονητής στην ομάδα του συλλόγου μας που κατέκτησε την 4η θέση σε Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Πράγα το 2017.
Γεωργία Αλεξιάδου
Αντώνης Μήτρου
Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης και στο 2ο Λύκειο Ξάνθης. Το 2002 εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Ξάνθης σε διάφορους κλάδους. Είναι εκπαιδευτής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού από το σχολικό έτος 2016-17.
Παύλος Γουναλάκης
Παναγιώτης Γιάννης
Τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο Δ.Π.Θ. Η διπλωματική του διατριβή γίνεται πάνω στη Ρομποτική Όραση. Ήταν επιβλέπων εκπαιδευτής των συμμετεχόντων ομάδων στον διαγωνισμό Robotic Day 2017 στην Πράγα της Τσεχίας και κριτής τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής περιφέρειας Α.Μ.Θ. Τέλος είναι Εκπαιδευτής Ρομποτικής στο σύλλογό μας από το 2016.
Δωροθέα Καντζιλίδου
Βασίλειος Κόκκινος
Ιωάννης Κυράπογλου
Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Πανεπιστημίου της Κύπρου στο Πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής» με ειδίκευση στη Διδακτική Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Στο σύλλογό μας έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τα μικρότερα παιδιά, στο τμήμα Storytelling “Των ρομπότ τα παραμύθια“.

Διδάσκοντες στα Τμήματα STEM

Τάνια Ιωσηφίδου
Χριστίνα Παρωτίδου
Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στη Διδακτική της Φυσικής. Διορίστηκε το 2008 μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός και σήμερα εργάζεται στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Στον Σύλλογο έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει τους «Ανήσυχους Εφευρέτες» να επιλύουν προβλήματα, ανακαλύπτοντας τις Φυσικές Επιστήμες που «κρύβονται» πίσω από αυτά.