Φιλοσοφία Συλλόγου
Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι RoboSpecialists, δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν τους συμπολίτες μας και να δώσουν στα νέα παιδιά της Ξάνθης την ευκαιρία να αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί η εποχή μας.

Εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους διδακτικής στο χώρο των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών, θέλουμε να προσφέρουμε στα νέα παιδιά εκτός από νέες γνώσεις και ένα γόνιμο χώρο ψυχαγωγίας.

Πρόθεσή μας είναι να μάθουμε στα παιδιά να εργάζονται σε ομάδες, να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις, σε ομαδικούς διαγωνισμούς, δίνοντάς τους έτσι κίνητρα, για να ενεργοποιηθούν δημιουργικά και την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες φιλές και νέους τρόπους για να αξιοποιούν ωφέλιμα τον ελεύθερό τους χρόνο.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στην πόλη μας το πρώτο “παιδικό πανεπιστήμιο”. Ένα καταφύγιο που θα συνδυάζει τη γνώση με το παιχνίδι. Μια κυψέλη που θα μαζεύει όλους εκείνους τους ανήσυχους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, πολλών επιστημονικών ειδικοτήτων: μαθηματικούς, φυσικούς, βιολόγους, πληροφορικούς και άλλους πολλούς, οι οποίοι θα μεταδίδουν στα παιδιά μας λίγη από την αγάπη που αυτοί τρέφουν για τις επιστήμες τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω μερικούς ακόμη από τους γενικούς στόχους του συλλόγου:
- Να δημιουργηθεί ένα στέκι ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, μακριά από εθισμούς και περιθώρια.
- Να φέρει πιο κοντά ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη ρομποτική, την πληροφορική ή τις θετικές επιστήμες γενικά.
- Να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές και φοιτητές παρέχοντας υποτροφίες και δωρεάν εκπαίδευση.
- Να συνδέσει τους νέους μας με την αγορά εργασίας
- Να παραδειγματίσει τους μικρούς και να δώσει φρεσκάδα στους μεγαλύτερους.

Ευχή όλων των μελών του συλλόγου δεν είναι να φτάσουμε ψηλά, γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι από ψηλά όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να ατενίζουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Ευχή μας είναι να σκάψουμε βαθιά, μέσα μας, και να δημιουργήσουμε κάτι χρήσιμο για τα παιδιά μας και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης.