Θερινά Τμήματα Ιουλίου 2016

Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Δημιουργικές κατασκευές με τα
απίθανα τουβλάκια της Lego.

Γ΄-Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Εισαγωγή στη Ρομποτική
με το πακέτο WeDo της Lego.

Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ρομποτική και Προγραμματισμός
με το πακέτο EV3 της Lego.

Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Παίζω και Διασκεδάζω
με τα Μαθηματικά!Προγράμματα Ρομποτικής

Τα Θερινά Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα Ρομποτικής του Ιουλίου 2016, απευθύνονται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με 12 μαθητές. Οι εκπαιδευόμενοι μαθητές εργάζονται ομαδικά σε μικρές ομάδες των τριών παιδιών (της ίδιας ηλικίας). Στην κάθε ομάδα εργασίας, διατίθεται από το σύλλογο πλήρης εξοπλισμός (σετ ρομποτικής, υπολογιστής, tablet κ.λ.π.). Τα προγράμματα της ρομποτικής θα γίνουν σε 12 μαθήματα (3 μαθήματα ανά εβδομάδα). Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια 2 ώρες.


Πρόγραμμα Μαθηματικών

Επίσης για τους μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά και θέλουν να ασχοληθούν με αυτά και εκτός προγράμματος σπουδών του σχολείου, θα λειτουργήσει τμήμα όπου οι μαθητές:
- Θα διασκεδάσουν αλλά ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την μαθηματική τους σκέψη μέσα από παιχνίδι (Sudoku, CryptoPics, γρίφους κ.α.).
- Θα έλθουν σε επαφή με τους δύο πιο σημαντικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς της ηλικίας τους: «Μαθηματικά και παιχνίδι» που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και «Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός Καγκουρό» που στην Ελλάδα διοργανώνεται από την Καγκουρό Ελλάς.
Το πρόγραμμα των Μαθηματικών θα υλοποιηθεί σε 8 μαθήματα (2 μαθήματα ανά εβδομάδα). Το κάθε μάθημα θα έχει διάρκεια 1.30 ώρα.


Ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Σπουδών Ρομποτικής
Αθανάσιος Μπαλαφούτης
Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Η/Υ
Καθηγητής 1ου ΓΕΛ Ξάνθης
Η Υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών Μαθηματικών
Γεσθημανή Στεφανίδου
Μαθηματικός, Διδάκτωρ του ΤΗΜΜΥ του ΔΠΘ.
Καθηγήτρια 1ου ΓΕΛ Ξάνθης


(Η κα. Στεφανίδου και ο κ. Μπαλαφούτης προσφέρουν τη βοήθειά τους στο Σύλλογο εθελοντικά)

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΨΙΔΑ 17, ΞΑΝΘΗ


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουλίου 2016Ημέρες Μαθημάτων
1. Δημιουργικές κατασκευές με τα απίθανα τουβλάκια της Lego. (Α΄- Β΄ Δημοτικού) Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή από 11.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ.
2. Εισαγωγή στη Ρομποτική με το πακέτο WeDo της Lego. (Γ΄- Δ΄ Δημοτικού) Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο από 11.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ.
3. Ρομποτική και Προγραμματισμός με το πακέτο EV3 της Lego. (Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού) Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή από 6.30 μ.μ. μέχρι 8.30 μ.μ.
4. Ρομποτική για μαθητές Γυμνασίου Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή από 4.30 μ.μ. μέχρι 6.30 μ.μ.
5. Παίζω και Διασκεδάζω με τα Μαθηματικά. (Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού) Δευτέρα - Τετάρτη από 11.00 π.μ. μέχρι 12.30 μ.μ.